UOSI ZHŽ-a

FOTO: Široki Brijeg domaćin predivnog druženja osoba s invaliditetom, podupiratelja, prijatelja...

06.12.2023.
u 07:24

U Širokom Brijegu kod Čolića održano je 19. druženje članova Udruge osoba s invaliditetom (UOSI ZHŽ-a) i njihovih prijatelja i podupiratelja, te volontera.

Ovo druženje se još jednom potvrdilo kao univerzalno, te je okupilo članove iz Širokog Brijega, Gruda, Posušja i Ljubuškog, ali i vodeće dužnosnike ZHŽ-a, medije, svećenike, organe reda, volontere... sve na jednom mjestu, što rijetko koja udruga može postići u tako širokim razmjerima.

Na početku programa kojeg je vodila Franka Braćić, obratila se predsjednica Zora Mikulić, istinski borac za prava osoba s invaliditetom. - Dobrodošli na druženje naših članova u ZHŽ-u, na ovaj dan koji se obilježava diljem svijeta. Imala sam priliku gledati koliko su mediji dali pozornosti ovoj problematici u Hrvatskoj, Federaciji, a moje je mišljenje odavno da treba tijekom cijele godine posvetiti više vremena osobama s invaliditetom. Imamo radionice koje rade 4 puta tjedno, a nije za podcjeniti i ovaj međunarodni dan kad se na poseban način u ovo predbožićno vrijeme lijepo sastanemo i družimo i pokažemo što smo radili kroz godinu - kazala je Mikulić.

Pozdravila je sve nazočne, osobito roditelje koji znaju kako je imati dijete s invaliditetom, gradske i županijske dužnosnike, udruge koje su došle podržati događaj, istaknute ljude koji pomažu udruzi na višim razinama, glazbenike i medije.

Prisjetila se početaka i 1. druženja, a ovo je već 19. - Nije bilo zakona, bili su nemogući uvjeti. Puno toga se danas pokrenulo i ja nemam primjedbi ni na Grad ni na Županiju, surađujemo dobro, bez diskriminacije i razmišljanja da osobe s invaliditetom ne zaslužuju priliku - kazala je Zora i svima čestitala nadolazeće blagdane.

Ivan Ćorić je u udruzi 7 godina, a direktor Kutla sreće je zadnje 3 godine. - Imamo 10 zaposlenih, glazbenu, sportsku i kreativnu radionicu. Želim vas pozvati da češće dođete na kavu u Kutak sreće i tako nas podržite, hvala gradonačelniku Kraljeviću i Županiji na korektnoj suradnji - kazao je, prenosi Herc.info.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije