Festival

Dodijeljene nagrade pobjednicima natječaja Balkan Photo Award 2015

Balkan Photo Festival.
FENA
29.01.2016.
u 21:14

Izložbom fotografija i dodjelom nagrada pobjednicima natječaja Balkan Photo Award za 2015. u Sarajevu je otvoren Balkan Photo Festival. 

Canon Grand Prix Award, ukupni pobjednik natječaja i pobjednik u kategoriji reportaža je Marko Risović - (UN)Welcome, a nagrađen je fotoaparatom Canon EOS 5DS R, poklon generalnog sponzora Canon Bosna i Hercegovina.

Po mišljenju žirija, Sony Award za poseban uspjeh na natječaju i plasman u čak tri kategorije (dvije pojedinačne i reportažu) dobio je Gjorgji Lichovski, a nagrađen je fotoaparatom Sony RX100 IV, poklonom sponzora Sony BiH.

U kategoriji Vijesti i događaji, nagradi koja nosi ime po pokojnom Danilu Krstanoviću, nagrađen je Fadil Šarki za fotografiju “Izbjeglice u slavonskim poljima”. Nagrada je fotoaparat Canon EOS M10 s 15-45mm objektivom, poklon sponzora AVTERABH.

U kategoriji Priroda i okoliš nagradu je osvojio Damir Senčar za fotografiju “Poplave u Gunji”, a sponzor Imtec poklanja fotoaparat Canon EOS M10 s 15-45mm objektivom.

U kategoriji Kreativna fotografija žiri se odlučio za rad Jure Vukadina pod nazivom Dream Academia, a sponzor R&S ga je nagradio fotoaparatom Canon EOS M10 (15-45mm).

Najbolji portret, po mišljenju žirija, snimio je Matic Zorman, a fotografija nosi naziv “Give me liberty or give me death”. Tehnomag kao sponzor nagradio ga je fotoaparatom Canon EOS M10 (15-45mm).

U kategoriji Svakodnevni život pobjedu je odnio Ištvan Kerekeš fotografijom “Life in Balkans” za koju ga je sponzor KimTec nagradio fotoaparatom Canon EOS M10 (15-45mm).

Direktor Festivala Haris Čalkić kazao je Feni da se taj festival održava šest godina, a od ove godine sudjeluju autori iz regije i šire. Izloženi su radovi o temi svakodnevni život, priroda, portret, kreativna fotografija, vijesti, događaji i reportaže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije