Utakmica

"Kad smo se branili nismo gubili glavu, tako smo i zabili drugi gol"

Utakmica
27.07.2013.
u 11:06

Igra i ozračje na tribinama imali su pravi europski štih, ali Uefa nažalost ipak nije dopustila domaćinstvo protiv Udinesea na Pecari

Irtysh je ad acta,slijedi “strašni” Udinese, čija pretpostavljena prva momčad po Transfermarktu vrijedi točno 59.200.000 eura, ostatak još 40–ak. Goran Zakarić, upornim je Kazakhstancima lomio kosti prodorima po lijevom, koji put i po desnom boku i po sredini, u 65. minuti je zamijenjen, jer je osjetio bol u zglobu stopala.

Nada se pobjedi

Pitali smo ga čemu se Široki može nadati protiv talijanskog velikana:

-Što? Pobijedit ćemo Udinese kao i Irtysh.

Hm, Goran se možda malo šalio, ali je u izjavi bilo i mladalačke drskosti i vjere u vlastite mogućnosti. Bude li Široki rastrčan, jedinstven, razigran i drzak kao protiv upornih kazakhstanskih sizifa, koji se nisu predali ni nakon uvjerljivih 2:0 za Široki, veliki favoriti Talijani morat će za prolaz proliti potoke znoja. Pa, ako Musina momčad i “pogine”, a pri tome potroši svaki atom svojih snaga, navijači će je ispratiti dugim pljeskom, kao što su je ispratili i nakon susreta protiv Irtysha.

Spremni na sve opcije

Trenera Slavena Musu ruke su boljele od silnih čestitanja: -Zadovoljan sam i sretan zbog proboja u 3. pretkolo. Zaslužili smo to, iako je bilo teško protiv dobrog Irtysha, koji nas je u pojedinim trenucima prislio na obranu. I na tu smo opciju bili spremni, znali smo neutralizirati napade i još naći prostora za protivudare i traženje drugog pogotka. To smo i učinili.

Netko je pitao je kako komentira brojne Kordićeve promašaje, ali je Musa odgovorio kako o tome nije razmnišljao negativno, i da je u tim trenucima htio na igrače prenijeti optimizam. A Krešo se, baš kao i suigrači lomio i trudio, bježao čuvarima, dodavao, primio i nešto batina. U tri navrata njegove udarce branio je odlični vratar Kotlyar. Kordić je, kao i strijelac majstorskog vodećeg pogotka i najbolji igrač Širokog na ovoj utakmici Ješe, te Džidić, Barišić, Blaić, Landeka, Plazonić i svi ostali zaslužio gromoglasan pljesak: -Sad možemo o Udineseu, koji dođe kao nagrada za igrače poslije svega... Ali, moramo mislilti i na prvenstvo. U nedjelju igramo u Bijeljini protiv Mladosti. Tu momčad kao novaka u ligi ne poznajem dobro. No, momčad će biti spremna. Igrat će najspremniji i najsvježiji. Koji, znat ćemo u subotu, rekao je Musa, koji najprije na treningu mora vidjeti ima li ozlijeđenih i umornih igrača nakon iscrpljujuće borbe protiv Irtysha.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?