prosvjedi

Gadafi na televiziji: Još sam u Libiji, ne vjerujte tim psima!

Finale rukometnog kupa Hrvatske
Foto: Zvonimir Pandža
1/2
22.02.2011.
u 08:54

Diktator je demantirao priču da je pobjegao iz zemlje, a jutro u Libiji proteklo je relativno mirno

Libijski diktator Moamer Gadafi demantirao je priču da je pobjegao iz zemlje pojavivši se na 20-ak sekundi na libijskoj državnoj televiziji.

- Nalazim se u Tripoliju, a ne u Francuskoj ili Venezueli, ne vjerujte tim psima - kazao je Gadafi naginjući se iz auta s kišobranom u ruci i dodao:

- Htio sam nešto reći mladima okupljenima na Zelenom trgu, ali počela je kiša.

Inače, strani mediji javljaju kako je jutro u Libiji proteklo relativno mirno.

A iako demonstracija u Tripoliju isprva gotovo da i nije bilo, situacija se u ponedjeljak drastično okrenula. Počeli su sukobi na ulicama, spaljena je jedna policijska postaja, a zapaljena je i zgrada koja pripada Gadafijevoj partiji. Najžešći obračuni vođeni su na području tripolijskog naselja Gourghi gdje je policija na demonstrante ispaljivala suzavac te pucala bojevim streljivom. Svjedoci tvrde da su sa zgrada u okolici središnjeg Green trga snajperisti ciljali u gomilu ne birajući ciljeve.

Vojni zrakoplov pucao je na antivladine demonstrante u Tripoliju, a komentatori smatraju da je uporaba avijacije protiv vlastitoga naroda znak da se vladavina Moamera Gaddafija primiče kraju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?