Zadnji uvjet

EU od BiH očekuje implementaciju presude \"Sejdić-Finci\"

komisija
VL FOTO
13.03.2012.
u 10:47

Da bi BiH ove godine napredovala u procesu EU integracija, što je želja velike većine građana, napredak u vezi sa ovim pitanjem treba biti ostvaren bez odlaganja

Relevantne institucije BiH dobro znaju šta je potrebno za kredibilan napor u vezi sa odlukom Europskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci" i Europska unija očekuje konkretnu implementaciju, izjavila je Feni glasnogovornica Delegacije EU-a u BiH Jamila Milović-Halilović nakon što je Zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za implementaciju presude "Sejdić-Finci" završila rad bez konkretnih rezultata.

"To je, također, preostali uvjet za stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i razmatranje aplikacije za članstvo u EU. Da bi BiH ove godine napredovala u procesu europskih integracija, što je želja velike većine građana, napredak u vezi sa ovim pitanjem treba biti ostvaren bez odlaganja, poručuje Milović-Halilović. Iz Ureda visokog predstavnika naglašavaju da bi implementacija presude "Sejdić- Finci" povela zemlju naprijed u euroatlantskim integracijama. "Stoga ovo pitanje treba biti riješeno što prije", prenijela je Feni glasnogovornica OHR-a Ljiljana Radetić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?