Putuje u Haag

Dodik će svjedočiti za Karadžića: U ratu smo se susretali

Milorad Dodik
Boris Ščitar/PIXSELL
04.04.2013.
u 15:46

- Kao zastupnik u Narodnoj skupštini RS tijekom rata sam u više navrata susretao Karadžića, ali nisam svjedok nikakvih zločina koje je počinio - kazao je predsjednik RS Milorad Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je priznao da se tijekom rata sastajao sa haškim optuženikom Radovanom Karadžićem, ali i da nije svjedok zločina koje je počinio, piše Klix.

- Kao zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a tijekom rata sam u više navrata susretao Karadžića, ali nisam svjedok nikakvih zločina koje je počinio - kazao je Dodik koji bi se, prema informacijama Agencija Anadolija, sljedećeg tjedna trebao pojaviti kao svjedok obrane ratnog predsjednika RS-a Radovana Karadžića koji je optužen za najteže ratne zločine uključujući i zločin genocida počinjen nad nesrpskim stanovništvom u BiH.

"BiH je teški bolesnik i zemlja na izdisaju"

Najavio je da će u Haagu reći da je "BiH učinila nepravnu secesiju izdvajanjem iz SFR Jugoslavije" te da su "odgovor na to bili pokreti koji su organizirani".

- Alija Izetbegović se tijekom rata lažno predstavljao kao predstavnik BiH, a svijet je to prihvatio zbog brze odluke da priznaju nezavisnost BiH - rekao je Dodik novinarima te dodao da je to neprihvatljivo, "jer predstavnici Srba nisu sudjelovali u institucijama te BiH".

Još jednom je ponovio svoj poznati stav da ni danas BiH ne može opstati kao zajednička država i da je to "zemlja na izdisaju i teški bolesnik kojeg samo međunarodna zajednica održava na životu".

>>Za koga navijate u utakmici BiH-Grčka? Dodik: Za Srbiju!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?