Na Kosovu

Dačić: Smijenit ćemo vođe Srba koji se protive politici Beograda

ivica dacic
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
20.08.2013.
u 10:06

Dačić tvrdi da je u interesu Srba s Kosova da izađu na lokalne izbore kako bi dobili svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike

Srpski premijer Ivica Dačić zaprijetio je kako će Srbi koji obnašaju političke dužnosti na Kosovu biti smijenjeni ako ne budu podupirali i provodili politiku Beograda prema Kosovu, a to se odnosi i na izlazak Srba na skore lokalne izbore na Kosovu čemu se srpske vođe protive, javljaju mediji u Srbiji.

- Nitko nema pravo voditi politiku koja je suprotna državnim interesima Srbije, a koji se u ovom trenutku sastoje u tome da Srbi na Kosovu imaju svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike koji će biti međunarodno priznati, a ne samo predstavljeni kao nekakve paralelne strukture koje nitko ne priznaje - rekao je Dačić dodajući kako je u interesu Srba s Kosova da izađu na lokalne izbore kako bi dobili svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike i podsjetio da će Vlada Srbije poduzeti mjere koje će pokazati njeno jasno opredjeljenje za izlazak Srba.

- Mi se zalažemo za jedinstvenu srpsku listu. Sasvim je sigurno kako nitko ne može obavljati državne dužnosti u Srbiji, a voditi politiku suprotnu vladinoj. To znači da će uslijediti promjena na Kosovu u državnim organima u kojima se nalaze oni koji vode suprotnu politiku - zaključio je Dačić.

>> Dačić izbacuje Dinkića iz vlade: Neće oformiti superministarstvo!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?