Akcija „24“

SIPA privremeno oduzela oko 900 kilograma droge

08.10.2018.
u 14:55

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizirali su rano jutros na području Istočnog Sarajeva, zajedno s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, operativnu akciju kodnog naziva „24“, usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga. Uhićeno je pet osoba, državljana Crne Gore. Akcija je realizirana po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni su uhićeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Neovlašteni promet opojnim drogama“ u vezi s kaznenim djelom iz člana 250. istog zakona „Organizirani kriminal“.

Prilikom pretresa dva teretna i jednog putničkog motornog vozila crnogorskih registarskih oznaka, otkriveno je i privremeno oduzeto oko 900 kg nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis, devet mobilnih telefona, notesi i dr.

Droga je bila skladištena u putnim torbama i vrećama različitih veličina i skrivena u jednom od teretnih motornih vozila, koje je bilo u pratnji putničkog i teretnog motornog vozila.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe bit će predane postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje.

Zahvaljujemo se policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije. Ovo je jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH, priopćeno je iz SIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije