Tragedija u Srbiji

Beba dobila temperaturu, na putu do bolnice umrla... Otac Filip se izbo 19 puta nožem

12.09.2018.
u 10:25

Filip Lakatoš (19) iz Srpske Crnje u Srbiji ubo se nožem 19 puta ispred prijamnog odjeljenja Opće bolnice u Kikindi kada je saznao da je njegov devetomjesečni sin Laris umro zbog povišene temperature, koju je dobio zbog rasta prvih zuba.
Tragedija se dogodila u petak uvečer kada je Filip sa medicinskom ekipom Doma zdravlja iz Srpske Crnje stigao u bolnicu sa bolesnom bebom, koja je na putu do bolnice prestala disati. Bezuspješno je pokušana reanimacija, a otac djeteta se izbo nožem na vratima bolnice kada mu je saopćena tragična vijest. Liječnici su mu odmah ukazali pomoć i uputili ga na liječenje u Sremsku Kamenicu. Filip se trenutačno nalazi na liječenju u Klinici za grudnu kirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Obitelj Filipa Lakatoša kaže da ništa nije upućivalo da će zbog rasta zubića i povišene temperature Laris izgubiti životnu bitku na putu od Srpske Crnje do Kikinde. Izdahnuo je samo dan nakon što je pušten iz bolnice u Zrenjaninu.

- Rasli su mu zubići i imao je temperaturu kada su ga odveli kod liječnika. Dobio je uputnicu za bolnicu u Zrenjaninu, gdje su mu prepisali čepiće, „brufen“ i praškove, kroz plač priča Larisov pradjed Ostoja Jovanović.
Rodica Božica Tomini kaže da njegovo maleno srce nije izdržalo.

- U jednom trenutku je počeo poprimati plavu boju u predjelu usana kada je stigao kući. Pokušala sam ga održavti u životu dok ne stignu u kikindsku bolnicu, ali je nažalost naš Laris preminuo, kaže Božica.

Larisov pradjed Ostoja tužno konstatira da je u pitanju velika nepravda prema njegovom praunuku.

- Dan prije smrti se igrao u kući, bio je veseo. Kako i zašto se ovo desilo, pokazaće obdukcija. Zašto se to meni nije desilo, to je velika nepravda, kaže pradjed.

Filip je nožem ozlijedio plućnu i srčanu maramicu sa dva uboda, a 17 puta se ubo u stomak i sebi je nanio teške ozljede. Preživio je operaciju koja je trajala 12 sati. Laris je prvo dijete Dragane i Filipa Lakatoša, koji su se u lipnju vratili iz Berlina u Srpsku Crnju. Filipova majka je Rumunjka, pa Filip posjeduje rumunjsko državljanstvo i često je sa sinom i suprugom odlazio kod majke u Njemačku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije