utaja poreza

Akcija "Kasa 2": SIPA pretresla 12 lokacija, uhićeno šest osoba

SIPA
13.04.2019.
u 10:52

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e) jučer su na području Grada Istočno Sarajevo, postupajući po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Kasa 2”, prenosi N1.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese stambenih i poslovnih objekata na 12 lokacija i uhitili šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iz člana 264. stav (1) KZ Republike Srpske „Utaja poreza i doprinosa“, a u vezi sa članom 39. istog zakona „Računalna prevara“, i kazneno djelo iz člana 410. stav (1), KZ Republike Srpske, a u vezi sa čl. 37. i 56. istog zakona.

U sklopu gore navedenih radnji, policijski službenici SIPA-e izvršili su i sedam pretresa osoba. Osumnjičene osobe terete se da su umanjivala promet i na osnovu toga prijavljivala lažne porezne prijave te plaćala manji porez.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, usb stikovi, oružje, rokovnici i dokumentacija.

Navedene aktivnosti su izvršene u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Repubike Srpske, kojim se zahvaljujemo na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije, priopćeno je iz SIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije