ZBOG MIROVINA

Bivši vojnici prijete da će se zapaliti

branitelji
VL FOTO
13.03.2012.
u 09:43

Otpušteni vojnici još 2010. dobili rješenje o mirovini, ali do danas redovita isplata tih mirovina nije uspostavljena

Bivši pripadnici Oružanih snaga BIH koji su otpušteni iz vojske još jednom su zatražili od vlasti da se riješi pitanje njihovih statusa ili će biti primorani na radikalne mjere. Veći broj njih je iskoristio pravo i otišao u mirovinu, ali vlasti do danas nisu riješile pitanje financiranja njihovih mirovina. - Ja sam dobio rješenje o mirovini 5. svibnja 2010. godine i još nisam počeo primati redovito mirovinu.

Vlada nam je dala tri mirovine akontativno, 15. bi trebali dobiti treću, a nitko ne zna što će biti nakon toga. Ljudi su na rubu očaja i veliki broj njih kaže kako će se zapaliti pred zgradom Vlade jer više ne znaju što trebaju uraditi kako bi imali samo koru kruha u ruci, rekao nam je Zlatko Pocrnja, jedan od otpuštenih pripadnika OS BiH. Dodao je kako se on osobno nalazi u nemogućoj situaciji jer odlaskom u mirovinu nema pravo na rad, a država mu ne isplaćuje mirovinu koju je dobio. - Imamo informacije kako novi proračun koji treba donijeti ne sadržava sredstva koja bi riješila naš problem. Danas smo opet prosvjedovali pred uredima stranaka koje su na vlasti kako bi ih još jednom upozorili na probleme koje imamo.

Ako se naše informacije pokažu točnima, mi smo spremni na puno radikalnije mjere od mirnih prosvjeda na ulicama, rekao nam je Pocrnja. Unatoč obećanjima vladajućih kako će proračun biti usvojen do 31. ožujka, te kako će njihovo pitanje biti riješeno kroz taj akt, postaje sve jasnije kako od ovih obećanja neće biti ništa.

- Nadamo se kako se neki od nas neće morati zapaliti na ulici da bi se ovo pitanje riješilo. Naš očaj je teško opisati i zato i jesmo spremi na radikalne poteze - zaključili su naši sugovornici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?