Beograd

Belgija iskoristila šanse i uzela 3 boda Srbiji

Belgija
Reuters/Pixsell
13.10.2012.
u 11:38

Pobjedom na stadionu Crvene Zvezde Belgija je sinoć napravila veliki iskorak prema nogometnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Belgija je sinoć u Beogradu ostvarila veliku pobjedu protiv Srbije rezultatom 3:0 i napravila veliki iskorak prema Svjetskom prvenstvu. Meč je počeo inicijativom domaćih igrača. Na prvu priliku se čekalo do 7. minute. Akcija domaćih je krenula po desnoj strani, a nakon centaršuta u šesnaestercu Belgije se najbolje snašao Dušan Tadić. Volej udarcem je pokušao ugroziti gol domaćina, ali lopta je završila pored desne vratnice.

Promašaji Srbije

Samo nekoliko minuta kasnije u odličnoj prilici se našao Branislav Ivanović. Nakon odličnog centaršuta u peterac Belgije, branič Srbije se bacio prema lopti, ali je bio kratak samo nekoliko centimetara kako bi je pospremio u gol. Srbi su zaprijetili još u dva navrata. U 34. minuti zabilježili smo još jednu odličnu priliku za pogodak domaćina, ali napadaći Srbije su pokazali kako sinoć u prvom poluvremenu ipak nisu na istoj razini kao na utakmici protiv Walesa kada su postigli šest pogodaka. I nakon svih promašaja, kazna ja stigla u 38. minuti. Kevin De Bruyne se probio po desnoj strani, ubacio loptu pred gol Srbije, a između dva srpska igrača najbolje se snašao Christian Benteke i glavom poslao loptu u gol Željka Brkića. Domaći igrači i navijači su bili šokirani vodstvom gostiju, a od šoka se nisu oporavili do kraja poluvremena, tako da nisu stvorili niti jednu ozbiljnu prigodu do kraja prvih 45. minuta. I drugo poluvrijeme je počelo inicijativom igrača Srbije. Gosti su pokušali kontrama doći do povećanja vodstva, a u tome su umalo uspjeli u 57. minuti. Akciju je počeo Benteke, došao do linije šesnaesterca Srbije, odličnim pasom uposlio Driesa Mertensa, koji izlazi sam ispred Brkića, ali vratar Srbije spašava svoju mrežu.

Opasni Benteke

Napadač Belgije Benkete je sinoć bio izuzetno raspoložen, a prigodu za postizanje još jednog gola je imao u 68. minuti. Ovaj put je Masrtens probio lijevi bok obrane Srbije, uputio centaršut. Benteke je još jednom bio najviši u šesnaestercu domaćina, ali lopta je završila nekoliko centimetara iznad gola Brkića. Brojni napadi Belgije urodili su plodom u 68. minuti. Moussa Sidi Yaya Dembélé je uzeo loptu na polovici Belgije, proslijedio je na polovicu terena prema De Bruyneu, koji odličnim šprintom sam dolazi do gola Srbije i rutinski savladava Brkića za vodstvo od 2:0 Belgije u Beogradu. Domaći su brzim golom pokušali vratiti u utakmicu i produžiti nadu kako sinoć mogu osvojiti barem jedan bod, ali vratar Belgije Thibaut Courtois je pokazao kako je u odličnoj formi. Točku na odličnu predstavu Belgije stavio je Kevin Mirallas, koji je samo dvije minute nakon što je ušao u igri postigao pogodak za 3:0. Srpski tim je salvom zvižduka navijača ispraćen sa stadiona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije