ILEGALNE STRUKTURE

Srpske paralelne strukture još postoje na Kosovu

03.10.2013.
u 07:57

Vlast u Prištini, tvrdi prištinski dnevnik, namjerava uvjeriti Bruxelles neka utječe na Srbiju

Prištinski dnevnik Koha Ditore piše kako je kosovska vlada nemoćna pred činjenicom da "ilegalne srpske strukture sigurnosti i dalje funkcioniraju na Kosovu i nakon roka koji je bio određen za njihovo gašenje". Vlast u Prištini zato, tvrdi prištinski dnevnik, namjerava uvjeriti Bruxelles neka utječe na Srbiju koja je, kako se podsjeća, prema sporazumu Kosova i Srbije, trebala 30. rujna ugasiti paralelne institucije, ali za sada na to nema odgovora iz sjedišta EU.

Dužnosnici Europske unije, doznaje ovaj dnevnik, "nisu pružili nadu da će uvjetovati Srbiju" u daljim razgovorima obvezom da ukine "paralelne institucije".

Direktor Kosovskog Centra za studije sigurnosti Florian Kehaja izjavio je kako ne vjeruje u potpuno gašenje paralelnih srpskih struktura, već očekuje "samo restrukturiranje, pri čemu se njihova fizička nazočnost u dosadašnjoj formi više neće biti tako primjetna".

>> Nikolić: Ne prihvaćamo prijem Kosova u Ujedinjene narode

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?