Izborna bitka

10 stranaka se bori za vlast u općini Grude

Stranke
10.06.2012.
u 12:10

Rukavica je bačena, 10 stranaka se bori za povjerenje Gruđana

Sve polemike o formiranju Vijeća, napokon mogu prestati. Izborno povjerenstvo je potvrdilo stranke koje će sudjelovati na lokalnim izborima 2012. U Grudama će sudjelovati 10 stranaka, a novom rukovodstvu gospodarski moćne, a politički nestabilne općine ostaju višemilijunski dugovi i niz planiranih projekata koji nisu završeni. Više od godinu dana, Grude nemaju Vijeće. Manjak razuma i sloge i dalje vlada, stoga bi bilo pravo čudo kada bi se Vijeće formiralo do listopada. Ove godine će na izborima sudjelovati i stranke koje dosad nisu imale tu mogućnost. To su Hrvatski pravaški blok, Hrvatska demokratska unija, HSP Herceg Bosne i Hrvatska seljačka stranka. Upravo su HSS-ovci, u godinu i pol dana, bili najkonstruktivniji u pozivanju vijećnika na dogovor, zato ne iznenađuje što će ova stranka na izbore izići s kandidatima za Vijeće, kao i jednim članom za načelnika. Da je HSS spreman potvrđuje činjenica da je u stranci imenovana radna skupina koja će koncipirati aktivnosti priprema i provođenja lokalnih izbora. Osim navedenih kojih dosad nije bilo na listi, tu su HDZ BiH, NSRzB, HSP BiH, HDZ 1990., HKDU i SDP, s tim da dvije posljednje navedene nisu bile u Vijeću, ali jesu na listi.

HDZ je za novog predsjednika ogranka izabrao Ljubu Grizelja. U izjavi za naš list Grizelj je rekao: - U pripremi za izbore, prema svim dobnim strukturama u našoj stranci moramo djelovati jednako jer upravo to jedinstvo kojeg je mnogo puta nedostajalo donosi dobrobit cijele naše zajednice. Bit ćemo otvoreniji prema gospodarskim, političkim, kulturnim, sportskim, braniteljskim i svim drugim subjektima općine Grude. Uložit ćemo isključivo politička sredstva u jačanje Gruda, ne služeći se nikakvim ilegalnim metodama. Ovo je novo vrijeme stranke, koje će općini Grude donijeti uzlet i napredak u svim njenim sferama, zaključio je novi predsjednik. Treba naglasiti da je Grizelj obnašao dužnost načelnika za vrijeme bolesti pok. načelnika Marića, koji je preminuo potkraj ožujka ove godine. Što se tiče kandidata za načelnika, jedina stranka koja je izišla s imenom je NS Radom za boljitak. Miro Pejić, predsjednik kluba Boljitka, najavio je da će Stanko Lukenda biti njihov kandidat. HSP i HDZ 1990. također rade na kreiranju kadrova, ali i smirivanju napetosti u stranci. 
- Nije nikakvo čudo da se u strankama stvori više frakcija, ali to se uvijek na kraju izgladi i stranka iz svega izađe jača, zaključuju sugovornici iz tih stranaka. 
Jedno je sigurno, očekuje nas zanimljivo ljeto i žestoka priprema za vrući listopad u Grudama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?