Kim Jong-Un:

'Uvijek moramo biti spremni upotrijebiti nuklearni arsenal'

Kim Jong-un
Reuters/PIXSELL
04.03.2016.
u 07:44

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Un u petak je rekao da nuklearni arsenal njegove zemlje mora biti svakog trenutka spreman za uporabu, a SAD su odmah odgovorile da bi se Pjongjang morao suzdržati od provokativnih akcija koje otežavaju stanje i ponovno izrazile sumnju u sposobnost Sjeverne Koreje da izvodi nuklearne napade, prenosi Hina.

- Moramo biti stalno spremni da u bilo kojem trenutku upotrijebimo svoj nuklearni arsenal - rekao je Kim, po pisanju državne agencije KCNA, ponovno iskazavši prkos međunarodnoj zajednici.

Vijeće sigurnosti UN u srijedu je nametnulo nove teške sankcije Sjevernoj Koreji zbog njezinih posljednjih nuklearnih i balističkih pokusa. Nekoliko sati nakon usvajanja rezolucije, Sjeverna Koreja je ispalila više projektila kratkog dometa u Japansko more ispred svoje istočne obale.

- Svjesni smo izvješća i pozorno pratimo stanje na Korejskom poluotoku u koordinaciji s našim regionalnim saveznicima - rekao je glasnogovornik Pentagona Bill Urban.

- Tražimo od Sjeverne Koreje da se suzdrži od provokativnih akcija koje povećavaju napetost i da se, umjesto toga, usredotoči na ispunjavanje svojih međunarodnih obveza - dodao je.

Neimenovani dužnosnik američke vojske za AFP je rekao da se analiza američke vlade glede sposobnosti Sjeverne Koreje da izvede nuklearni napad "nije promijenila".

- Nismo vidjeli da je Sjeverna Koreja testirala ili pokazala da je sposobna minijaturizirati nuklearnu glavu niti je postaviti na balistički projektil - rekao je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije