Grčka:

Imamo novce, Europi u četvrtak vraćamo 460 milijuna

VARUFAKIS
06.04.2015.
u 09:28

Grčka od EU očekuje isplatu tranše pomoći od 7,2 milijardi eura, a EU i MMF Grčkoj su od 2010. dali ukupni 240 milijardi eura. Traženi oprost duga nisu dobili

Grčki ministar Janis Varoufakis obećao je da će njegova zemlja 9. travnja isplatiti 460 milijuna eura dospjelog duga MMF-u. - Varoufakis i ja razmijenili smo mišljenja o trenutačnim događajima i smatramo da je efikasna suradnja u interesu svih - rekla je čelnica MMF-a Kristin Legard nakon sastanka s grčkim ministrom. Obećala je i da će MMF pomoći Grčkoj da ostvari rast i smanji nezaposlenost. Grčka od EU očekuje isplatu posljednje tranše pomoći od 7,2 milijardi eura, a EU i MMF Grčkoj su od 2010. dali ukupni 240 milijardi eura. Kako bi dobila preostali novac, grčka vlada mora do kraja travnja Eurogrupi predstaviti spisak reformi koje namjerava provesti. Iako je ljevičarska Syriza, kojoj pripadaju premijer Tsipras i ministar Varoufakis, izbore dobila na temelju obećanja da će od EU tražiti oprost duga i da će odustati od "nametnutih mjera štednje", čini se da se od svog programa i načela sve više udaljavaju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije