SEHA liga

Izviđač CO pretrpio 15. poraz - krah iluzija u Gorenjevu zamrzivaču

09.03.2017.
u 08:00

Priželjkivali su vodstvo igrači i navijači Izviđača Central osiguranja u utakmicama protiv Metalurga i Gorenja te popraviti bodovni saldo, međutim, učinak je bio “mršav”. Što više, nakon te dvije utakmice dojam je da su suparnici u SEHA ligi pročitali skaute, dok su oni ostali na istom fonu - nadahnuća.

Nema opuštanja

Premalo je to još kad zaredaju pehovi, kao što su potjerali bh. prvaka u posljednje dvije utakmice. Protiv Metalurga nije bilo bolesnog Šarca i ozlijeđenog Čuture, tjedan poslije protiv Gorenja bolesnom Šarcu zbog ozljede pridružio se organizator igre reprezentativac Mario Pavlak. S druge strane suparnici, bar oni iz donjeg doma, protiv Izviđača CO primjenjuju novu taktiku, što se kaže, udare od prve minute što žešće mogu! Jednostavno te ekipe - Metalurg, pa Gorenje, ne smiju sebi dopustiti da se poput momčadi iz gornjeg doma sa skautima muče pun školski sat. Momci iz nekada rudarskog Velenja to su disciplinirano i pametno odradile pa, bez obzira na silne napore Izviđača CO u nastavku, njihova pobjeda nije dolazila u pitanje. Sreća je skauta što je ostala još samo jedna utakmica u SEHA ligi jer je očito došlo do zamora materijala.

Bit će potrebno će analizirati sve u detalje, a onda programirati daljnje aktivnosti.

Borut Plaskan, trener Gorenja, očito pomno prateći što se događa u SEHA ligi, a u ozbiljnim klubovima podjednak pristup imaju i prema svima bez obzira na plasman. Plaskan je od prve minute naredio opći juriš koji je potpuno zbunio domaći sastav, uspjeli su samo dva puta izjednačiti na 1:1 (Mandić) u drugoj i 2:2 (Nikolić) u četvrtoj minuti. Najveća razlika bila je 9:18 u 25. minuti, nakon čega je uslijedila mini serija skauta 0:4, pa se na poluvrijeme otišlo s relativno snošljivom razlikom 14:20.

Nakon što je u prve četiri minute nastavka Izviđač napravio novu mini seriju 4:1, pojavila se nada, ali na tome je ostalo. Ovoga puta nije bilo bravura vratara Ivankovića, što je skaute vuklo do boda protiv Metalurga pa je spuštanje prednosti ispod dva razlike, za goste, bilo nemoguća misija.

Posebice jer domaći tijekom cijele utakmice nisu našli odgovor kako zaustaviti moćnog Gregu Potočnika koji je iz šesnaest udaraca postigao dvanaest pogodaka. Podjednako ubojit bio je i Niko Medved koji je iz 12 udaraca postigao 11 pogodaka. Kraj takvih razarača uz dobru obranu gostiju, poraz Izviđača CO bio je neminovnost.

Vratari skromni

Na kraju zanimljiva slika, vratari su na obje strane bili skromnog učinka, po 22 posto obrana. U Izviđaču Ivanković 7/28, Kvesić 2/15, Ereš 1/3, a kod gostiju Ferlin 2/17, Zaponšek 7/19. Nije velika razlika ni u udarcima na vrata. Skauti su tukli 48, a pogodili 32, gosti iz Velenja jedanput više - 49, a pogodili su 36 puta.

Sve drugo - brzina, protočnost, sigurnost, tehničke pogreške… bili su na strani slovenskog doprvaka koji je furioznim početkom “zamrznuo” skaute. U Izviđaču strijelce su predvodili Mandić i A. Grbavac po 7, Hrstić je dao pet, Nikolić i Čutura po tri iz po tri pokušaja…

- Prva gostujuća pobjeda u SEHA ligi ove sezone. Čestitke Izviđaču na dobroj i korektnoj igri. Znam da su i bolje ekipe ovdje imale nemalih problema, zadovoljan sam pobjedom i igrom, posebice u prvom dijelu, kazao je Borut Plaskan, trener Gorenja.

- U prvo poluvrijeme Gorenje je ušlo disciplinirano, a mi se nismo držali dogovora. Loš ulazak, tih prvih petnaest minuta, bili smo daleko od očekivanog, a poslije se to nije moglo stići, kazao je Zdenko Grbavac, trener Izviđača CO.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije