Pojedinačno prvenstvo bih

Ganić u Sarajevu zadržao naslov prvaka u disciplini pojedinac klasično

18.10.2018.
u 09:15

Boćari sarajevske Napredak Willa izgleda da su se specijalizirali za naslove prvaka države u disciplini pojedinac klasično

Tek što su se pojavili na pojedinačnim prvenstvima, Vladimir Kanevčev je prošle godine iznenadio Hercegovce osvajanjem naslova, ove godine je to ponovio njegov klupski kolega Osman Ganić. S obzirom na činjenicu da je Kanevčev osvojio broncu, boćari iz Bosne su rezultatski ovladali ovom disciplinom.

Prvak Ganić u finalu je uvjerljivo svladao Marinka Mikulića, boćara Širokog, 13:3, prethodno u polufinalu bio je također uvjerljiv 13:7 protiv jednog od favorita Mate Grubišića iz posuške Bure. Ganić je u četvrtfinalu bio bolji od Nikole Zelića, BK Rastok Ljubuški, 13:8, a u osmini finala svladao je Antu Ramljaka, BK Široki, 13:10. Kao i Ganić, drugoplasirani Marinko Mikulić, zahvaljujući ždrijebu “preskočio” je pretkolo. U osmini finala nadigrao je Alena Furtulu, Napredak 13:6, zatim u četvrtfinalu još jednog člana Napretka Dragu Dodleka 13:8, a onda u polufinalu prošlogodišnjeg prvaka Vladimira Kanevčeva. Što jest - jest, Mikuliću je izgleda dosadilo pobjeđivati napretkovce, pa mu je mjeru uzeo četvrti u nizu Osman Ganić. Mate Grubišić i Vladimir Kanevčev također su izbjegli pretkolo, a poslije po dvije pobjede poraženi su u polufinalu, pa su se na kraju morali zadovoljiti brončanim medaljama. Konačan poredak u disciplini pojedinac klasično: Osman Gabnić, Napredak Willa, Marinko Mikulić, Široki, Mate Grubišić, Bura, Vladimir Kanevčev, Napredak. Odziv na prvenstvo u disciplini pojedinac klasično bio je odličan, nastupilo je 19 boćara iz šest od devet ove sezone aktivnih klubova.

Valja reći da je najviše uspjeha u do sada u četiri discipline imao Mate Grubišić, boćar Bure inače v. d. izbornika i predsjednik BS BiH, koji ima 2 zlata i 2 bronce. Do kraja sezone ostala su još prvenstva u trkačkim disciplinama te finale Kupa. Zbog nastupa reprezentacije na juniorskom prvenstvu svijeta u Kini slijedi stanka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije