doigravanje NBA

Ovo nije radio ni Jordan: LeBron vodio Miami do pobjede

LeBron James (1)
Reuters
21.05.2012.
u 09:13

Ovakvu utakmicu u doigravanju već dugo nitko nije odigrao, čak ni Michael Jordan. Možete ga voljeti ili ne, ali morate priznati da je vrhunski igrač

Košarkaši Miamija pobijedili su na gostovanju  Indiana Pacerse sa 101:93. Tako su izjednačili na 2:2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.

Indiana je bolje otvorila susret i vodila cijelo sve do polovice treće četvrtine kada je Miami u potpunosti preokrenuo susret. Imali su Pacersi sve u svojim rukama, na poluvremenu su vodili s osam koševa prednosti, ali tada je na scenu stupio nevjerojatni LeBron James koji je u potpunosti preokrenuo susret.

Američki mediji bili su oduševljeni LeBronom, koji je postigao 40 koševa, ostvario 18 skokova i imao devet asistencija.

– Ovakvu utakmicu u doigravanju već dugo nitko nije odigrao, čak ni Michael Jordan. Možete ga voljeti ili ne, ali morate priznati da je vrhunski igrač. Možemo navesti više boljih šutera, više briljantnih asistenata, više dominantnih skakača i više agresivnih defenzivaca, ali nikad toliko vještina nismo imali priliku vidjeti u jednom košarkašu. Protiv Indiane je pokazao zašto je najbolji košarkaš svijeta – pišu mediji o njegovoj igri.

Odličnu partiju pružio je i njegov kolega Wade koji je postigao 30 koševa uz devet skokova i šest asistencija. Kod domaćina najbolji je bio Danny Granger koji je ubacio 20 koševa uz pet skokova.

San Antonio Spursi plasirali su se u finale Zapadne konferencije. Spursi su na gostovanju pobijedili LA Clipperse sa 102:99 i "pomeli" ih sa 4:0 u seriji. Zanimljivo je da su impresivni Spursi i u četvrtfinalu pobijedili Utah sa 4:0 u seriji. Tako u doigravanju imaju niz 8:0, dok su sveukupno gledano na čak 18:0.

Najbolji u sinoćnjoj utakmici kod San Antonija bio je Tim Duncan sa 21 košem, devet skokova i četiri asistencije, dok je domaće sa 23 koša i 11 skokova predvodio Chris Paul.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije