Venecijanski bijenale

Paviljon BiH posjetilo 7000 ljudi

14.06.2017.
u 07:19

Mjesec dana od službenog otvaranja Paviljona Bosne i Hercegovine na 57. venecijanskom bijenalu, izložbu “Sveučilište katastrofe”, posjetilo je više od 7000 posjetitelja.

Velikoj posjećenosti najinternacionalnijeg nacionalnog paviljona, kako su neki kritičari nazvali Paviljon BiH, uveliko je doprinijela i preporuka stručnog žirija 57. venecijanskog bijenala koji je pokazao zapaženo zanimanje za našu postavku, priopćeno je iz Muzeja suvremene umjetnosti RS-a.

Svečanom otvaranju Paviljona Bosne i Hercegovine 12. svibnja prethodila su pretpremijerna predstavljanja izložbe za mnogobrojne goste i predstavnike medija kao i prezentacija posebne edicije švedskog “Palettenn” magazina posvećenog platformi “Sveučilište katastrofe” koja je ove godine predstavljena u Paviljonu Bosne i Hercegovine radom Radenka Milaka realiziranim u suradnji s Romanom Uranjekom i gostujućim međunarodnim umjetnicima. Ovogodišnje predstavljanje BiH na 57. venecijanskom bijenalu okupilo je umjetnike iz BiH, Slovenije, Norveške, Švedske, Danske, Meksika, Urugvaja i Sijera Leonea i uz tim međunarodnih kustosa privuklo značajnu pozornost i kritičara i novinara “New York Timesa”, “Art Foruma”, “Art Reviewa” te brojnih međunarodnih i regionalnih medija, galerista, kritičara i šire stručne javnosti. Konačan broj posjetitelja izložbe “Sveučilište katastrofe” MSU će imati 26. studenoga po završetku ovogodišnjeg bijenala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?