Na Libertasu

Jasmila Žbanić vodi scenarističku radionicu na Libertas Festivalu

 Jasmila Žbanić
arhiva VL
22.02.2011.
u 10:57

Najbolji scenarij s radionice bit će realiziran u okviru radionice kratkog igranog filma koja će biti održana na Libertas Film Festivalu 2012. godine

U sklopu Libertas Film Festivala, koji se u Dubrovniku održava od 11. do  17. travnja, bit će održana i  prva scenaristička radionica Palunko. Voditeljica je ugledna bosanska scenaristica i redateljica Jasmila Žbanić. Najbolji scenarij s radionice bit će realiziran u okviru radionice kratkoga igranog filma koja će biti održana na Libertas Film Festivalu 2012. godine.

Radionica je namijenjena scenaristima i redateljima mlađe generacije koji imaju određeno filmsko iskustvo, a bit će otvorena za polaznike iz čitave regije. Na radionici će sudjelovati do deset polaznika, od čega pet scenarista i pet redatelja, koji će tijekom pet festivalskih dana u intenzivnom grupnom radu raditi na razvoju i usavršavanju scenarija za kratkometražne igrane filmove. Scenaristi svoje projekte mogu prijaviti sami ili u tandemu s redateljem, a redatelji se također mogu prijaviti individualno te tako pratiti rad radionice.

Radionica je otvorena za mlade scenariste i redatelje iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Rumunjske i Turske.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?