Sreća u nesreći

Preživio udar groma

25.03.2016.
u 07:00

Ratko se sjeća jake grmljavine, kao i da se u trenutku silovitog udara nalazio na vratima staje, da bi potom osjetio, kako je rekao, nešto poput “probadanja žice” u predjelu grudi i iznimnu bol

Samo rijetki imaju sreće preživjeti posljedice udar groma. Takvu sreću u nesreći imao je i 22-godišnji Ratko Đerić iz nevesinjskog sela Šipačno, kojega je malo prije preksinoćnog mraka pogodio snažan grom dok je radio oko stoke u staji.

- Njegovo stanje je stabilno. Još je uvijek u šoku i pod liječničkim nadzorom. Unatoč ozljedama, osjeća se dobro. Nakon prijema pružena mu je maksimalna pomoć. Bio je u polusvjesnom stanju s teškim opeklinama po grudima i lijevoj nozi. Najviše smo strahovali upravo za te dijelove tijela. Trpio je velike bolove i prava je sreća što je Ratko preživio udar groma. Ovakvo nešto mogu preživjeti samo Hercegovci - kaže, uz osmijeh, Snježana Zubac, glavna medicinska sestra Internog odjela bolnice u Nevesinju.

Prema riječima članova obitelji Đerić, njihov Ratko se sjeća jake grmljavine, kao i da se u trenutku silovitog udara nalazio na vratima staje, da bi potom osjetio, kako je rekao, nešto poput “probadanja žice” u predjelu grudi i iznimnu bol. Prestravljeni otac ga je zatekla u nesvijesti, a mladić je, nakon pola sata brze vožnje do bolnice, ugledao liječnike koji su mu priključivali infuziju i stavljali obloge na opekline po grudima i nogama. Mještani navode kako je središnji udar napravio veliki krater na oko 70 metara udaljenosti od staje. Kako smatraju, vjerojatno je dio silovite munje bio privučen Ratkovim mobitelom u džepu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije