policija poduzima velik broj istražnih radnji

Nastavlja se potraga za tijelom: Ocu i bratu osumnjičenih određen pritvor zbog sumnje da su pomagali

Danka Ilić potraga za tijelom
Davor Javorovic/PIXSELL
06.04.2024.
u 10:10

Načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić za Prvu TV otkrio je da policija poduzima velik broj istražnih radnji kako bi tijelo  ubijene Danke Ilić (2) bilo što prije pronađeno.

"Noćas smo ocu i bratu osumnjičenih odredili pritvor zbog sumnje da su pomagali u prikrivanju kaznenog djela" istaknuo je.

Nova.rs prenosi njegovu izjavu u kojoj je govorio o ispitivanju osumnjičenika, ali i budućnosti istrage. Potraga za Dankinim tijelom se nastavlja. "Pretresaju se i septičke jame, ići ćemo i na groblja" naglasio je Cmolić.

- Glavni osumnjičeni je rekao da je sakrio tijelo ali gdje, toga se ne sjeća. Sve ostalo opisuje, priče se poklapaju, ali vozač ne zna gdje je tijelo skriveno. Suvozač zna, oni su razgovarali dva-tri dana prije toga kada je on rekao "to je moja briga" - kazao je Cmolić.

Srpsko Tužiteljstvo navodi da je pri davanju iskaza vozač automobila koji je udario Danku u potpunosti priznao krivicu za kazneno djelo, dok se suvozač branio šutnjom, prenosi Blic. Također navode da im je pritvor određen zbog opasnosti od bijega, mogućnosti utjecanja na svjedoke i uništavanje tragova, ali i zbog uznemiravanja javnosti.

Načelnik Cmolić ispričao je i kako su se osumnjičenici, naročito suvozač, ponašali za vrijeme istrage.

"Postavljali smo pitanja zašto nisu zvali Hitnu pomoć, ali čovjek nema empatiju, ni jednom gestom ne pokazuje kajanje, jako čudan profil ličnosti. Psa da udarite stali biste, ali ovo... Mi nismo primijetili da uopće pokazuju kajanje, tu nema emocija, tu nema racionalnog objašnjena. Oni su samo nastavili normalno funkcionirati, a jedan je čak išao u potragu za djevojčicom" opisao je Cmolić.

Osumnjičenicima za Dankino ubojstvo određen je 30-dnevni pritvor prema zahtjevu Tužiteljstva, potvrđeno je za Blic, kojem je izvor otkrio da će biti saslušana i njihova rodbina "jer se sumnja da je umješan još netko". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije