Produžetak nadanja

Zrinjski upisao novu tricu i ostao u utrci za Europu

Zrinjski
Stojan Lasić
10.05.2010.
u 10:30

Domaćin je u vodstvo autogolom doveo Sekuliić, a povisio je Dragičević za 2-0....

Nogometaši Zrinjskog zabilježili su novu pobjedu pred svojim navijačima. Zrinjski je bolje otvorio susret. Već nakon trideset sekundi domaći su mogli prijeći u vodstvo. Na jedan centaršut glavom je reagirao Žižović, ali je njegov udarac otišao izvan okvira gola. Imali su gosti obećavajuću situaciju u sedmoj minuti, ali je Ljubojević šutirao nekontrolirano preko vrata. Nedugo potom domaći su došli u vodstvo, u peterac gostiju, oštrije je loptu po zemlji dao Selimović, a gotovo na gol crti je reagirao gostujući nogometaš Sekulić koji je loptu nespretno spremio u svoju mrežu.

Blaga monotonija

Nakon vodstva domaćih borba se odvijala uglavnom na sredini terena. Monotoniju je nakon nekih petnaestak minuta igre prekinuo Mirković. Spomenuti se igrač dobro “prikrao” kaznenome prostoru gostiju, dobro je i šutirao, ali je njegov udarac dosta lako ukrotio Melher. Samo nekoliko minuta kasnije Melher još jednom rutinski intervenirao. Dobru akciju u 34. minuti nije realizirao Kordić, zapravo njegov je udarac dobro obranio vratar Radojević. Prethodno je Kordiću dobro asistirao Stojanović. Zrinjski je za taj promašaj nekoliko minuta kasnije mogao biti kažnjen. Nakon udarca iz kuta pred golom domaćina najviše je bio Memišević, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola. Do kraja prvoga dijela domaći ću imali još par izglednih prigoda. Prvu je u 42. minuti propustio Žižović koji je iz slobodnoga udarca šutirao preko gola. Nekoliko trenutaka kasnije nakon ubačaja Stojanovića nije se najbolje snašao Kordić pa domaći nisu uspjeli zabiti još jedan pogodak. Na odmor se otišlo pri minimalnome vodstvu Plemića.

Nadigravanje bez prigoda

Početak drugoga dijela protekao je nadigravanjem bez izrazitih prigoda. Ipak, velika opasnost odigrala se u 51. minuti. Vratar domaćih tada je refleksno u padu na gol crti obranio udarac kapetana Laktaša Ljubojevića. Jedna ružna scena dogodila se desetak minuta kasnije. U jednoj akciji Stojanović je trčao uz liniju, ali je s tribine na kojoj su se nalazili Ultrasi u teren upao jedan ‘topovski udar’, koji je detonirao blizu spomenutog igrača. Stojanović je nakratko posustao u trku i zbog jakog praska pao na zemlju. Na svu sreću ova nemila scena nije imala neki gori epilog, a Stojanović je nakon kratkog vremena nastavio igru. U šezdesetoj minuti gosti su imali solidnu prigodu. Iz slobodnog udarca s dvadesetak metara Nikić je pucao preko gola. nedugo nakon što jen ušao u igru u strijelce se upisao dragičević. bila je to sjajna akcija. Loptu je presjekao Selimović. Lopta je došla do Žižovića koji je odlično izbacio Stojanovića a ovaj je s loptom pretrčao više od pola terena i nesebično poslužio Dragičević, koji je dobro pratio akciju i kojemu nije bilo teško pogoditi mrežu Laktaša. Gosti preko Vranješevića u 80. minuti smanjili na 2:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije