Bh. predstavnici

Željo na Čehe, Zrinjskom i Sarajevu lako, Širokom teže

Zrinjski
Stojan Lasić
25.06.2013.
u 10:07

Susreti prvog pretkola euronatjecanja na rasporedu su već 5. i 12. srpnja, a drugoga pretkola 18. i 25. srpnja

Nakon malo kompliciranog izvlačenja, poznati su protivnici bh predstavnika u Uefinim kupovima. Zanimljivo je da svi prve utakmice igraju u gostima. Prvak Željezničar je na prvi pogled dobio “užas” protivnika, češku Viktoriu Plzen.

“Unakazili” Napoli


Radi se o jakoj momčadi, koja je lani igrala u skupini Lige prvaka, te kao treća nastavila u Euroligi, gdje je oba puta “unakazila” Napoli (3:0, 2:0), kasnije tijesno ispala protiv Fenerbahčea. Skeptici su konstatirali kako Osim i društvo mogu u Češkoj tek probati najpoznatije pivo na svijetu. Zakukao i reprezentativac s Grbavice Muamer Svraka jer “Željezničar je od mogućih protivnika dobio najtežeg”. Hm, ipak nije baš tako - ni ostali nisu mačji kašalj, a lopta je još uvijek okrugla.

Sarajevo i Zrinjski u prvom pretkolu Europske lige dobili su protivnike po želji. Sarajevo igra protiv slabašnog Libertasa iz San Marina, kluba koji je do sada odigrao četiri utakmice u Europi i sve ih izgubio. Pobijedi li, Sarajevo u drugom pretkolu igra protiv pobjednika susreta Flora (Estonija) – Kukesi (Albanija). Zrinjski putuje u Andoru, gdje će igrati protiv također nejake Santa Colome:

- Dobili smo protivnika po želji, ali ga ipak moramo shvatiti ozbiljno - kaže pomoćnik Branka Karačića Mario Ivanković. Kad smo doznali “kako nakon prolaska Andoraca, Zrinjski ide na pobjednika susreta Astana (Kazahstan) – predstavnik Bugarske (još nepoznat), pitali smo Karačića kakvi su izgledi protiv Bugara ili Kazahstanaca:

- Čekajte, pa treba najprije proći Santa Colomu, a ja nikoga, pa ni njih ne podcjenjujem. Teka ako prođemo, onda možemo o protivniku u drugom pretkolu. Moramo se dobro spremiti...

Bugari ili Kazahstanci

Široki Brijeg zadnji je saznao protivnika. Bit će to pobjednik susreta Levski (Bugarska)- Irtish (Kazahstan): - Ne bih volio ići u daleki Kazahstan, a i izgledi su mali. Levski je veliki favorit. Ali, mislim kako nismo bez izgleda, znat ćemo se suprotstaviti. Snimit ćemo protivnike, analizirati ih. Tu smo u prednosti, mi ćemo njih imati prigodu pogledati, oni nas neće imati gdje - kaže Slaven Musa, trener Širokoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije