APSURDNO

Žele vratiti stan čovjeku koji nije tražio povrat nekretnine

maticni
Braco Selimović
19.01.2011.
u 10:14

Prema dokumentima, Mirsad Denjo je preminuo u lipnju 1993. godine, a izjavu o tome da je vlasnik stana - “potpisao” je u kolovozu 1996.

Propao je još jedan pokušaj deložacije obitelji Knezović u Mostaru. Službenike mostarske Gradske uprave dočekao je zaključan ulaz u kuću Knezovića, a pred vratima je bio parkiran kamion i još nekoliko automobila. Knezovići su bili unutar objekta, a nakon desetak minuta provedenih ispred kuće, policajci su zaključili da nema uvjeta da se Knezovići deložiraju i napustili su lokaciju.

Pravna borba

Inače, Knezovići već godinama vode pravnu borbu za stan koji su legalno otkupili, a tek nakon otkupa, izvan svakih rokova pojavio se zahtjev bivšeg nositelja stanarskog prava za povrat stana. A i taj zahtjev je veoma upitan, da ne kažemo apsurdan. Naime, Mirsad Denjo, bivši nositelj stanarskog prava, umro je 30. lipnja 1993. godine, a isti je “potpisao” izjavu 24. listopada 1996. da je nositelj stanarskog prava?! - Ovdje se radi o apsurdu koji ne možete nigdje naći osim kod nas. Čovjek koji je bio nositelj stanarskog prava nikada nije tražio povrat stana, slučaj je još uvijek na sudu, a netko deložira ovu obitelj. Nema nikakve pravne osnove za deložaciju i ne znam kome je ovo potrebno - rekla je Draženka Jurišić, pravna zastupnica obitelji Knezović. Ona je dodala kako je deložacija nezakonita i ako bi se izvršila, stan bi se vratio u posjed osobi koja je umrla prije skoro dva desetljeća. - Ovo je u sudstvu i radu uprave nečuveno. Pravni zastupnici obitelji Denjo nisu pokrenuli pravni spor iz jednog razloga: tužba bi bila odbijena na sudu. Klara Buhovac je pravni vlasnik ovoga stana, protiv nje se, inače, ne vodi niti jedan postupak za poništenje ugovora o kupoprodaji stana. Deložacija se provodi samovoljno jer nikada nije podnesen zahtjev za povrat stana - rekla je odvjetnica Jurišić. Napominjemo, stan se i dalje vodi na majci Željke Knezović.

Apsurdna situacija

Inače, osobama koje su samo jedan dan zakasnile sa zahtjevom za povrat stana, nije bilo dopušteno da to naknadno urade, a u slučaju obitelji Knezović, stan se vraća osobi koja nikada nije podnijela zahtjev za povrat stana. - Ponavljam, zahtjev za povrat stana nikada nije podnesen. I netko želi provesti u djelo ovakvu deložaciju. Ovo je nezapamćeno - zaključila je odvjetnica Jurišić te dodala kako očekuje da će ovaj slučaj uskoro dobiti svoj epilog jer se radi o hitnom predmetu, a ne nečemu što može čekati na ročište i po nekoliko godina, što je događa u ostalim predmetima na sudovima u BiH.

Komentara 2

RE
redarmy1981
19:02 17.10.2017.

Mirsad Denjo nije preminuo nego je ubijen od strane HVO u Santicevoj ulici kao civil zajedno sa Peco Mustafom isto civil treba preispitati ko je kriv za nijhovo ubistvo Cifa,Toni,Burda,Zelenika ,Dolma .Prvo ste ga ubili a sad bi jos i da stan preuzmete e nece moci ima neko od familije ko je ostao i nece vam dozvoliti a ova obitelj nek ide nazad u Bogodol odakle su se spustili u nas lijepi Mostar.

BO
Bogodol
15:19 19.01.2011.

muslimani vide rat i u miru, stvar je u protjerivanju Hrvata i oduzimanju stana, za njih ne važe zakoni kao za ostale, problem je što Hrvati nemaju političke zaštite, federacija sa svim svojim aparatom je muslimanska i u pojedinim strukturama kite se sa pojedinim prepariranim Hrvatima (komšić, itd...) ili ucjenjenim (Lijanovići) te stvaraju entitet za sebe, za sada su zadovoljni i sa pola BiH treba protjerat preostale Hrvate što se vidi na dijelu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?