U 19 dana 11 utakmica,

Vranković: Nećemo imati vremena ni slaviti ni plakati

\'06.08.2011., Arena Stozice, Ljubljana - U Stozicama se odrzava prvo izdanje prijateljskog kosarkaskog turnira pod nazivom Addeco pokal EX-YU 2011. na kojem nastupaju svih sest bivsih jugoslavenskih
Sanjin Strukic/PIXSELL
30.08.2011.
u 09:23

- Skupina nije atraktivna, ali je vrlo zahtjevna. Recimo, Makedonci imaju dvojicu ponajboljih razigravača u Europi - kaže naš izbornik.

Za razliku od Svjetskog prvenstva, na kojem je imao pravo na pogrešku uime stvaranja momčadi, u Litvi izbornik košarkaša Josip Vranković neće biti u tako komfornoj situaciji.

Jer Eurobasket je kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre i od njega se traži da Hrvatsku odvede barem do olimpijskih kvalifikacija. A to bi značilo biti između trećeg i šestog mjesta na dosad možda i najjačem Europskom prvenstvu.

Čak dvanaest reprezentacija nada se olimpijskom cilju – Španjolska, Francuska, Litva i Rusija u prvom planu te Njemačka, Hrvatska, Grčka, Turska, Srbija, Italija, Slovenija i Crna Gora u drugom.

– Mi smo kao narod, a samim time i igrači, skloni određenu pobjedu dizati u nebesa, a potom neki neočekivan poraz shvatiti kao tragediju. S time smo prije imali problema i zbog tog mentaliteta moram biti vrlo oprezan. Moram uvjeriti svoje igrače da nemamo vremena za slavlje i plakanje, već da odigranu utakmicu moramo istog trena zaboraviti.

Cijeli tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije