PROVJERA GORIVA

Više od 500 crpki pred zatvaranjem

benzin
VL FOTO
05.06.2011.
u 12:45

Više od 500 benzinskih crpki u FBiH moglo bi biti zatvoreno jer se ne žele uvezati u sustav koji omogućava stalni nadzor

Više od 500 benzinskih crpki u Federaciji BiH moglo bi biti zatvoreno jer se ne žele uvezati u sustav koji omogućava stalni nadzor kvalitete goriva, te kontrolu prometa naftom i naftnim prerađevinama, najavljeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak naveo je da je nedavnom kontrolom ustanovljeno da se od 630 crpki u FBiH, samo njih 127 nalazi potpuno ili djelomično u sustavu.

Dosad su federalni inspektori zbog nepoštivanja zakona novčano kaznili oko 50 crpki s 3400 maraka. Tirak najavljuje da će se kažnjavanje nastaviti, te da bi kazne na kraju mogle prijeći iznos od milijun maraka. “Ovo je tek prva faza i nećemo se zaustaviti samo na novčanom kažnjavanju. Ako benzinske crpke u zadanom roku od 30 dana ne ispoštuju zakon i ne ugrade mjerne instrumente i softvere za uvezivanje u bazu Federalnog ministarstva trgovine, počet ćemo sa zatvaranjem i pečaćenjem tvrtki”, izjavio je Tirak za medije.

Novi sustav koji benzinske crpke moraju ugraditi omogućit će Federalnom ministarstvu trgovine i inspektorima da u svakom trenutku mogu znati kakva je gustoća goriva, koliko u njemu ima vode, navodi se.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kolovoz
22:20 05.06.2011.

postenjacine su benzinske crpke-ma kakav nadzor

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?