Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić u ponedjeljak u Briselu na susretu premijera zemalja regije s Mogherini

15.12.2017.
u 14:45

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizić prisustvovat će u ponedjeljak sastanku premijera država regije s visokom predstavnicom Europske unije za sigurnost i vanjske poslove Federicom Mogherini, potvrđeno je za Fenu u uredu predsjedatelja Zvizdića.

Naime, Mogherini, potpredsjednica Europske komisije i visoka predstavnica EU, pozvala je premijere država zapadnog Balkana na neformalno okupljanje u Briselu u ponedeljak, 18. prosinca.

To je treći po redu sastanak u tom formatu ove godine, a Mogherini i premijeri će razgovarati o posljednjim dešavanjima u regiji i perspektivi za iduću godinu.

Kako je priopćeno iz ureda Mogherini, od iduće godine se očekuje da europskim partnerima u regiji pruži jedinstvenu priliku da napreduju u procesu integracije u EU.

- EU je predana jačanju uloge u regiji i osiguravanju da svih šest država zapadnog Balkana poduzmu neophodne korake kako bi put ka članstvu u Europskoj uniji učinili nepovratnim – priopćeno je iz Brisela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?