Velika svečana povorka maturanata na ulicama Orašja

Ljepota mladosti 105 maturanata isijavala radošću i optimizmom

17.05.2024.
u 13:01

Proslava maturalne zabave predstavlja jedan od najvažnijih i najuzbudljivijih događaja u životu svakog srednjoškolca. Ovih dana maturalne zabave obilježavaju kraj još jedne nastavne godine u svim školama diljem BiH. Učenici završavaju jedno poglavlje svojega života i na određeni način ulaze u svijet veće odgovornosti i ozbiljnosti, piše Večernji list BiH. Za nove obaveze ima vremena pa su maturanti ovih dana u Posavini uoči maturalne zabave bili nešto bučniji, raspjevaniji, na ulicama vidljivi sa jednoobraznim majicama, a svi sa jednim radosnim osmjehom. 

Radosna i prekrasna povorka

Pripreme za maturalnu zabavu počinju mjesecima unaprijed. Učenici biraju elegantnu odjeću – djevojke se odlučuju za svečane haljine, dok mladići biraju odijela. U događaj obilježavanja mature uključeni su zapravo ne samo roditelji, već i rodbina koju je sa nestrpljenjem očekivala povorku mladih maturanata ulicama Orašja i na koncu brojni građani koji po tradiciji u Orašju izlaskom na ulice pozdrave maturante. Bila je to prilika za 105 oraških maturanata iz pet završenih razreda srednjih škola predstaviti se u svom najboljem izdanju i uživati u večeri prepunoj plesa, smjeha i zajedničkog veselja organiziranog u dvorani Aqua centra Bazeni u Orašju. Maturalna zabava je dakle gotovo veliki kulturni događaj.

Budući piloti i ratari

Jedan od najemotivnijih trenutaka maturalne zabave i ove je godine bio zajednički ples učenika, često uz pjesme koje su imale posebno značenje za cijelu generaciju. Tokom večeri organizirane su i razne igre, zabavni programi, kao i fotografiranje kako bi se za vječnost zabilježili nezaboravni trenuci. Maturalna zabava nije bila samo prilika za slavlje, trenutke prisjećanja zajedničkih iskustava, prijateljstava, planova, a oni su, kao i kod svih mladih mnogobrojni i različiti. Jedan od maturanata planira postati pilot, drugima je privlačnije postati profesionalni vojnik ili policajac, neki će pokušati sa upisom na fakultete, najčešće u Orašju i  Osijeku, neki nastaviti obiteljske biznise u poljoprivredi, a svima je zajedničko, puno mladenačkog optimizma. Noć je označila kraj jednog, ali i početak novog poglavlja u njihovim životima, sa puno nade i uzbuđenja za budućnost koja ih čeka. Ukratko, maturalna zabava je poseban događaj koji ostavlja trajne uspomene slaveći postignuća i pripremajući učenike za nove izazove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?