Kao tinejdžer nestao tijekom rata

Nakon 26 godina pronađen živ u susjedovoj štali

16.05.2024.
u 19:01

Alžirac koji je nestao prije 26 godina pronađen je u susjedovoj kući, udaljenoj samo nekoliko minuta hoda, saopćilo je ovoga tjedna ministarstvo pravosuđa te zemlje.

Čovjek identificiran samo kao Omar B. nestao je u dobi od 19 godina tijekom Alžirskog građanskog rata 1998., a njegova je obitelj  pretpostavila da je otet ili ubijen, piše CBS.

Sada, u dobi od 45 godina, pronađen je među stogovima sijena samo oko 200 metara dalje u gradu Djelfa nakon što je otmičarev brat objavio žalbe na društvenim mrežama zbog rasprave oko nasljedstva.

Alžirski mediji izvijestili su da je, kada su članovi obitelji počeli pretraživati kuću osumnjičenika, on postao napet kada su prišli plastu sijena te su na kraju pronašli Omara B. kako sjedi ispod u tišini.

Susjed (61) Omarove obitelji priveden je nakon pokušaja bijega, priopćilo je ministarstvo. Alžirski mediji izvijestili su da je žrtva rekla da nije mogla pozvati pomoć “zbog čarolije koju je njegov otmičar bacio na njega”.

Otmičar tinejdžera također je optužen da je svog psa ubio otrovom, navode alžirski mediji, koji su objavili fotografiju psa s Omarom iz godine kada je nestao.

Ministarstvo je priopćilo da je istraga još u tijeku, dodajući da je mladić primio medicinsku i psihološku skrb nakon zločina koji je opisan kao gnjusan.

Alžirski mediji izvijestili su da je mladića pregledao liječnik i da je prebačen na poseban psihološki odjel.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije