Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić sa veleposlanicima Egipta i Finske

dfdg
07.03.2017.
u 16:15

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je sa veleposlanikom Arapske Republike Egipat u BiH Yasserom El Atawijem o bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Naglašeno je da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski. Posebno je istaknuta dobra suradnja u oblastima kulture i obrazovanja i konstantirano da postoji značajan prostor za unapređenjem ekonomske suradnje dvije zemlje.

Tijekom susreta predsjedatelj Zvizdić je informirao veleposlanika El Atawija o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je da je 2016. godina bila najuspješnija europska godina za Bosnu i Hercegovinu, u kojoj je ostvaren značajan napredak na europskom putu. Dodao je da naša zemlja trenutno priprema odgovore na dostavljeni Upitnik EK, te da očekuje da će Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status u krajem tekuće ili početkom naredne godine.

Također, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je u nastupnu posjetu nerezidentnog veleposlanika Finske u BiH Tima Rajakangasa i upoznao ga sa aktualnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH.

Veleposlanik Rajakangas je pohvalio napredak Bosne i Hercegovine na putu europskih i NATO integracija i rekao da BiH u Finskoj ima iskrenog prijatelja i partnera.

Predsjedatelj Zvizdić i veleposlanik Rajakangas su razmijenili mišljenja i o mogućnostima daljnjeg unapređenja privredne, obrazovne i kulturne suradnje.

Veleposlanik Rajakangas je rekao da je njegova država spremna da pomogne izgradnji bosanskohercegovačkog društva kroz aktivnije uključivanje mladih u demokratske procese. Složili su se da postoje velike mogućnosti suradnje kroz razmjenu studenata i profesora. Zaključili su da je u idućem razdoblju neophodno razmotriti još veći plasman bosanskohercegovačkih proizvoda na tržište Finske.

Zvizdić i Rajakangas su iskazali otvorenost za dodatnim unapređenjem odnosa dvije zemlje, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?