BRUXELLES

Zovko pozdravila ekonomski i investicijski plan za zapadni Balkan

06.10.2020.
u 17:51

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko pozdravila je današnje predstavljanje Plana gospodarstva i ulaganja za zapadni Balkan, kojeg je pored Paketa proširenja 2020. predstavio povjerenik za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi.

Zovko je pozdravlja inicijativu za dodatni plan za regiju koji je usredotočen na dugoročni oporavak i poticanje gospodarskih reformi. Godišnji paket za proširenje ocrtava smjernice i politiku Europske unije prema zemljama koje teže ulasku u Europsku uniju. Ove će godine Komisija predstaviti i Gospodarski i investicijski plan koji bi se trebao usredotočiti na vodeća područja i projekte koji će izravno stvoriti dugoročni rast i radna mjesta, kao i atraktivnu investicijsku klimu na zapadnom Balkanu.

Glavni financijski doprinos dat će Instrument pretpristupne pomoći (IPA III). Kao suizvjestiteljica za ovaj instrument, Zovko poziva na uravnoteženu raspodjelu proračuna koja će pogodovati vidljivosti Europske unije u regiji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije