za promicanje Puta sv. Jakova i hrvatske Camino rute

Zovko dobila počasno članstvo u Bratovštini sv. Jakova

14.11.2023.
u 19:30

Potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Željana Zovko postala je počasni član Bratovštine sv. Jakova u Republici Hrvatskoj za promicanje Puta sv. Jakova i hrvatske Camino rute široj europskoj publici.

U sklopu svojih aktivnosti u Međuskupini EP-a za europsko kulturno nasljeđe, Put sv. Jakova i druge europske kulturne rute, Zovko je nedavno organizirala predstavljanje mreže hodočasničkih puteva koji kroz Hrvatsku i BiH vode do Santiaga de Compostele u Španjolskoj u sklopu konferencije "Camino de Santiago: mreža hodočasničkih puteva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", priopćeno je iz Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu.

Prošle godine Zovko je podržala uključivanje hrvatskih i bosansko-hercegovačkih puteva u mrežu hodočasničkih Camino ruta tijekom događaja spomenute međuskupine u Santiagu de Composteli.

Jednako tako, Zovko će u prosincu sudjelovati na 25. godišnjem dijalogu Kluba zastupnika EPP-a o pitanjima zajedničkog interesa i izgradnji društvene kohezije u Europi.

Podsjetimo, Camino Hrvatska dio je europske mreže Puta sv. Jakova koji je prva kulturna ruta Vijeća Europe i pod zaštitom UNESCO-a, a koju godišnje obiđe više od 1,5 milijuna ljudi na putu prema grobu sv. Jakova u Santiagu de Composteli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije