NAPETO U SUDNICI

Žestoko na suđenju Zveri iz Obrovca: 'Nisam ubio Cvetka, a Milošu će presuditi žena

28.05.2021.
u 15:44

Uz ogromne mjere osiguranja nastavlja se suđenje Milošu Simoviću, članu zemunskog klana, kojeg terete za pokušaj ubojstva brutalnog mafijaškog krvnika Sretka Kalinića Zveri na Rakitju prije 11 godina

Bilo je žestoko na beogradskom Višem sudu, gdje ovaj tjedan traje suđenje Milošu Simoviću, članu zemunskog klana, kojeg terete za pokušaj ubojstva bivšeg prijatelja Sretka Kalinića Zveri prije 11 godina na jezeru Rakitje nedaleko od Zagreba. 

Kako piše Kurir, iako je Kalinić izjavio da neće teretiti Simovića, koji mu je pucao u trbuh, i iako je rekao da mu oprašta, nije propustio priliku da ga izvrijeđa. 

- Zna se tko će njemu presuditi mnogo brutalnije od vas. I to uskoro! Hoćete da vam kažem tko? Njegova supruga Ćićolina Čabraja će ga mentalno uništiti, tako da ga ja neću teretiti - izjavio je Kalinić.

Simović i Kalinić nekad su bili egzekutori zemunskog klana i te 2010. godine u Zagrebu su se krili od srpskih vlasti koje su ih tražile zbog sumnje u umiješanost u atentat na premijera Zorana Đinđića 2003. godine. Njih dvojica živjeli su pod lažnim imenom u iznajmljenom stanu na Laništu,  a jednog poslijepodneva napili su se, posvađali i obračunali na Rakitju. 

Simović je Kalinića ranio hicem u trbuh i pobjegao. Policija je naknadno ulovila i jednog i drugog i izručeni su Srbiji. Obojica su smješteni u zloglasnom zatvoru Zabela u Požarevcu, ali nemaju međusobni kontakt. Njihov susret u sudnici bio je iznimno napet, a između njih dvojice, kako pišu srpski mediji, bilo je čak sedam pravosudnih policajaca. 

Kalinić, inače rođen u Zadru i odrastao u Obrovcu, tijekom rata se pridružio odredima kapetana Dragana. Devedesetih i 2000-ih postao je jedan od glavnih ubojica zemunskog klana, a teretilo ga se za brutalne likvidacije u Španjolskoj, kao i za sudjelovanje u ubojstvu kriminalca Cvetka Simića, čije je raskomadano tijelo 2009. pronađenu u zagrebačkom Jarunu.

Kalinić je i sada na sudu negirao brojne optužbe za likvidacije. 

- Nisam ubio Ninoslava Konstantinovića. Također, nisam ubio ni Cvetka Simića, niti Milana Juričića zvanog Jure. Nijednog nisam ubio i nemam ništa sa njihovim ubojstvima - rekao je Kalinić. Na suđenju je bio nezadovoljan što su ga odjenuli u tuđu zatvorsku odjeću i tvrdio je da se sav osuo. U sudnicu su ga doveli vezanih ruku i nogu. 

Završne riječi bit će 13. srpnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?