Općina Žepče

Žepačka regija ima veliki razvojni potencijal

30.09.2023.
u 18:02

Važnost prekogranične suradnje i zajedničkih projekata istaknuli predstavnici općine Žepče i RAŽ-a te gosti iz Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije

Općinu Žepče i Razvojnu agenciju Žepče - RAŽ posjetili su predstavnici Centra kompetencija d. o. o. za istraživanje i razvoj Vinkovci ravnatelj Ivan Ambroš i Zlatko Nedić, voditelj projekta, Odjel za programe i projekte i predstavnice Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, zamjenica ravnateljice Marija Dević i Vedrana Džoić, voditeljica Odjela za istraživanje, razvoj i međunarodnu suradnju.

Teme o kojima je razgovarano odnosile su se na dosadašnje aktivnosti u pripremi projekata prekogranične suradnje i nastavak na zajedničkim projektima od interesa za lokalne zajednice u područjima koja pokriva rad ovih agencija i centara kompetencije. Razvojna agencija Žepče od ranije je uspostavila suradnju s Centrom kompetencija d. o. o. istraživanje i razvoj Vinkovci kroz projekt "CentrikomNET" koji je za cilj imao jačanje organizacija za poslovnu podršku u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Zeničko-dobojskoj županiji i Podgorici primjenom inovativnih modela i pristupa za povećanje konkurentnosti lokalnih MSP-ova.

Projekt je uspješno proveden a nastavak suradnje uslijedio je i na novom pozivu prekogranične suradnje Hrvatska - BiH i Crna Gora, navode iz Općine Žepče. Općinski načelnik Mato Zovko osvrnuo se na stanje gospodarstva u Žepču, projekte koje Općina Žepče provodi te osobit naglasak stavio na važnost međunarodnih projekata. Istaknuo je važnost ovog projekta za razvoj općine Žepče te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije i Centrom kompetencija d. o. o. istraživanje i razvoj Vinkovci.

- Ovaj projekt prekogranične suradnje ima veliki potencijal za unaprjeđenje života naših građana i jačanje gospodarstva. Radujemo se daljnjoj suradnji i zajedničkom radu na ostvarenju naših ciljeva - izjavio je općinski načelnik. Ravnatelj Centra kompetencija Vinkovci Ivan Ambroš također je izrazio optimizam u vezi s nastavkom suradnje te istaknuo važnost udruživanja pri pisanju i prijavljivanju na međunarodne projekte. - Ova regija ima mnogo potencijala i vjerujem da ćemo kroz nastavak suradnje na projektima iznjedriti još mnogo pozitivnih učinaka za dobrobit svih naših građana - rekao je Ambroš. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?