Predsjedateljica Predsjedništva BiH

Željka Cvijanović pokrenula mehanizam zaštite vitalnog interesa RS

Željka Cvijanović
23.06.2023.
u 19:09

Predsjedateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović iz reda srpskog naroda pokrenula je mehanizam zaštite vitalnog interesa Republike Srpske zbog preglasavanja na redovitoj sjednici Predsjedništva u srijedu, 21. lipnja.

Veto je uložila po pitanju dvije točke iz domene vanjske politike, potvrđeno je iz Ureda Željke Cvijanović.

Mehanizam zaštite vitalnog interesa Cvijanović je podnijela po točki Prijedlog zaključka za hitno usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa osobnim iskaznicama na Balkanu, Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Srednjoeuropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazuma o priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja na Balkanu, prenosi Srna.

Ona je ovaj mehanizam pokrenula i po točki Prijedlog zaključka za usvajanje Akcijskog plana za provođenje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Konačnu odluku o navedenim točkama donijet će Narodna skupština na posebnoj sjednici koja bi, prema proceduri, trebala biti održana u narednih 10 dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije