Članica Predsjedništva BiH

Željka Cvijanović o američkim sankcijama dužnosnicima RS-a: Neće pokolebati našu volju da ustrajemo

Željka Cvijanović
13.03.2024.
u 20:08

“Ni ove, ni prethodne, kao ni bilo koje sankcije i ‘crne liste’, ma čije da su, neće pokolebati našu volju da istrajemo na obrani Daytonskog sporazuma, ustavne pozicije i nadležnosti Republike Srpske”, istaknula je Cvijanović

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da ako SAD već žele nekoga sankcionirati zbog kršenja Daytonskog sporazuma onda bi najprije trebalo na "crnu listu" uvrstiti Christiana Schmidta i nekoliko veleposlanika zapadnih zemalja u Sarajevu, uključujući i svog.

“Ni ove, ni prethodne, kao ni bilo koje sankcije i ‘crne liste’, ma čije da su, neće pokolebati našu volju da istrajemo na obrani Daytonskog sporazuma, ustavne pozicije i nadležnosti Republike Srpske”, istaknula je Cvijanović za Srnu.

Ured američkog Ministarstva financija za kontrolu imovine stranaca uvela je sankcije glavnoj tsajnici i savjetniku predsjednika Republike Srpske Jeleni Pajić Baštinac i Branislavu Okuki, te predsjedateljici Vijeća naroda Srpske Srebrenki Golić zbog, kako je navedeno, podrivanja Daytonskog sporazuma.

Iz Veleposlanstva SAD u BiH priopćeno je kako su oni “doprinijeli nastojanjima pojedinca pod blokadom i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podriva mir i stabilnost BiH organizacijom i provođenjem ceremonije obilježavanja Dana Republike Srpske – 9. januara”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?