Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Željana Zovko dobila prijetnje smrću

Udruga žena HDZ-a BiH Katarina Kosača je osudila prijetnje eurozastupnici te istaknula kako očekuje od nadležnih institucija pokretanje istrage i utvrđivanje motiva napada, kao i kažnjavanje počinitelja verbalnih napada i prijetnji
30. studenoga 2020. u 15:36 2 komentara 1695 prikaza
željana zovko
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine osudila je i zatražila istragu prijetnji smrću upućene hrvatskoj eurozastupnici Željani Zovko nakon što je tijekom gostovanja na HRT-u govorila o izmjenama Dejtonskog sporazuma na štetu Hrvata.

Zovko je, gostujući u petak u programu HRT-a 4, ocijenila kako je Dayonski mirovni sporazum prekršen u više navrata na štetu Hrvata, te navela više prijedloga kako bi se osigurala jednakopravnost Hrvata s druga dva naroda u BiH. Nakon toga je na njezinu Youtube kanalu stiglo više prijetnji smrću uz poruke da će "nestati" i da će je '"udaljiti", uz psovke i vulgarne istupe, prenosi Hina.

Udruga žena HDZ-a BiH Katarina Kosača zatražila je od ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH te Agencije za ravnopravnost spolova te zemlje da se izmijeni zakon kojim bi se na učinkovit način sankcionirao svaki oblik govora mržnje.

Udruga je osudila prijetnje eurozastupnici te istaknula kako očekuje od nadležnih institucija pokretanje istrage i utvrđivanje motiva napada, kao i kažnjavanje počinitelja verbalnih napada i prijetnji. 

  • Habuhabuhabu:

    Na stetu kojih Hrvata je pricala?! Imaju legitimni i oni sto nisu. Za BiH Hrvate trazi libanonski pa belgijski model, a nikako da predlozi hrvatski kao da hrvatskom sistemu nesto nedostaje pa se trebaju uvoditi Liban i Belgija.

  • I ja tebi:

    Idioti neznaju ništa drugo nego psovat i vrijeđat .