podaci za prošlu godinu

Zbog odlaska u inozemstvo 264 osnovaca ispisano iz škola HNŽ-a, ŽZH-a i HBŽ-a

21.06.2019.
u 15:31

Zbog odlaska u inozemstvo iz osnovnih škola na području Hercegovačko-neretvanske (HNŽ), Zapadnohercegovačke (ŽZH) te Hercegbosanske županije (HBŽ) ispisano je ukupno 264 djece tijekom prošle školske godine, piše portal Bljesak.info.
Naime, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku u HNŽ-u je ispisan 101 školarac, 86 u ŽZH-u i 77 u HBŽ-u. Lani je školovanje u HNŽ-u ukupno prekinulo 336 učenika. U drugu školu u Federaciji prebacilo se 189 učenika, u škole u RS-u troje, dok u Distrikt Brčko je otišlo također troje učenika. Nepoznat je razlog ispisa 35-ero djece. Školu je iz osobnih razloga napustilo njih petero.

Stotinu osnovaca se ispisalo iz škola ŽZH-a, od čega je u drugu školu u FBiH otišlo 13 učenika, a jedna osoba napustila je školu iz socijalnih razloga. HBŽ je ukupno u prošlo godini napustilo 95-ero djece. U druge škole u Federaciji prebacilo se devet školaraca, sedam u RS, a jedno u Brčko. Školovanje je zbog lošeg uspjeha prekinula jedna osoba.

Naime, u Federaciji BiH je 4.708 učenika prekinulo svoje školovanje. U drugu školu na području FBiH prebacilo se 2.322 učenika, u škole RS-a 43, a u škole Brčko Distrikta 18 učenika. U inozemstvo iz FBiH otišlo 1.984 učenika, dok je nepoznat razlog ispisa za 98 osnovaca. Zbog lošeg uspjeha 19-ero djece je prekinulo školovanje, iz socijalnih razloga 24-ero, iz ekonomskih razloga 60-ero te iz osobnih razloga 138, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?