Parlamentarna skupština

Završena sjednica Zastupničkog doma BiH

Zastupnički dom BiH
Fena
23.02.2023.
u 17:18

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici razmatrao principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o zastavi BiH, koji je predložio zastupnik Denis Zvizdić (NiP), a koji predviđa da se u navedenom zakonu riječi “zajedničke institucije” zamijene riječima “institucije Bosne i Hercegovine”.

Predloženi zakon prilikom glasovanja nije dobio potrebnu entitetsku većinu, pa je upućen Kolegiju na usuglašavanje.

Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH, čiji je predlagač također zastupnik Denis Zvizdić, vraćen je Ustavnopravnom povjerenstvu Zastupničkog doma da ga ponovno razmotri i napravi novi izvještaj koji će dostaviti Domu.

Naime, zastupnici danas nisu prihvatili mišljenje Ustavnopravnog povjerenstva, koja nije utvrdila da je prijedlog ovog zakona usklađen sa Ustavom i pravnim sustavom BiH, niti je podržala principe predloženog zakona, te je Zastupničkom domu dostavila negativno mišljenje.

Zvizdić je prilikom diskusije kazao da se suština prijedloga ovog zakona može definirati kao sustavno i trajno rješenje dva goruća problema s kojim se susreću sportski savezi i istaknuti i uspješni pojedinci u BiH.

- Predložio sam uspostavu fonda za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje sportskih objekata u BiH koji bi se financirao s razine BiH - kazao je Zvizdić.

Kao drugo problem koji ovaj zakon sustavno rješeva, naveo je pitanje financiranja priprema i nastupa naših državnih selekcija ili pojedinaca na službenim međunarodnim natjecanjima.

Zastupnički dom je, između ostalog, usvojio Odluku o imenovanju Suada Zeljkovića i Milenka Tomića za članove Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju iz Federacije BiH.

Također je usvojena Odluka kojom se Marin Vukoja imenuje za tajnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zastupnici su dali suglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije