MINISTAR ZDRAVSTVA

Zatvaraju se trgovački centri? Beroš: 'Razmišljamo o tome, nije isto kao kod kafića, ali...'

03.12.2020.
u 16:22

Potvrdio je i kako se razmatra zatvaranje trgovačkih centara

Ministar zdravstva u Vladi Republike Hrvatske Vili Beroš danas je kazao kako očekuje da će mjere za obranu od koronavirusa polučiti rezultate ako budu praćene odgovornim ponašanjem građana. Izjavio je i da izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nisu penalizacija, nego preventiva. Na pitanje je li moguće revidirati mjere za crkve, rekao je da okolnosti u manjim i većim prostorima nisu iste. "Postoje različita mišljenja, ali moj je cilj smanjiti širenje virusa u svakoj mogućoj poziciji", rekao je.

Potvrdio je i kako se razmatra zatvaranje trgovačkih centara.

"Oni nisu isti rizik kao i u kafićima, ali opet imamo činjenicu da je velik broj ljudi na istom mjestu", rekao je. Na pitanje kako se provode mjere u javnom prijevozu, Beroš je odgovorio kako je riječ o kompleksnom pitanju.  Osvrnuo se i na prvi smrtni slučaj u Areni te ustvrdio da ne vjeruje da bi Infektivna klinika ili KB Dubrava u Arenu poslali teško bolesnog pacijenta te da je moguće da se pacijentu stanje pogoršalo tijekom boravka u Areni.  Upitan očekuju li građane ovakve mjere i za blagdane, Beroš je poručio da očekuje da će do tada rezultati biti bolji, ali ako se to ne dogodi, postoji i mogućnost da se one produlje. 

Sljedeći će se tjedan vjerojatno na stolu Vlade naći odluka o financijskoj stimulaciji liječnika, ali samo onih koji rade s COVID pozitivnim pacijentima.

"Svi koji su na prvoj crti daju ekstreman doprinos. Ova Vlada će naći mogućnost i način stimulirati sve one koji su na prvoj liniji obrane. Radi se određena odluka koja će vjerojatno sljedeći tjedan biti na Vladi i kojom će se definirati opseg i odluka", kazao je i istaknuo da se to odnosi samo na one koji rade s pacijentima pozitivnima na koronavirus.

Na pitanje zašto se neće stimulirati i liječnici, medicinske sestre i drugi radnici u zdravstvu koji ne rade s COVID pozitivnim pacijentima, odgovara: "Opseg ugroze i opasnosti nisu isti."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?