Važni prijedlozi

Zastupnički dom o europskim zakonima

Zastupnički dom BiH
Fena
28.08.2023.
u 07:21

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta BiH razmatrat će na hitnoj sjednici, koja je sazvana za danas, izmjene Zakona o strancima, kao i prijedlog Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH.

Ovim zakonima potvrđuje se odgovarajuća usklađenost s regulativom Europske unije u oblasti migracija i tržišta vina, navedeno je iz Vijeća ministara koje je predložilo da se oba zakonska rješenja razmatraju po hitnom zakonodavnom procesu. Kada je u pitanju Zakon o strancima, njime se preuzimaju četiri uredbe EU-a donesene od 2016. do 2021. godine u procesu kontinuiranog usklađivanja bh. propisa s pravnom regulativom EU-a.

žDopunama zakona želi se olakšati boravak digitalnih nomada u BiH, a intencija Vijeća ministara BiH je dodatno produljiti njihov boravak u BiH, zbog čega je najavljena mogućnost amandmanskog djelovanja u ovom smjeru. S obzirom na značaj koji sektor vina ima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, prijedlogom Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH želi se osigurati veća konkurentnost i bolji pristup proizvođača iz BiH na europskim i svjetskim tržištima, uz bolje uvjete za proizvodnju vina. Njime se preciziraju i odredbe o proizvodnji grožđa i vina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije