RAZLOZI

Zašto je Lidl prvi objekt u BiH počeo graditi baš u Bijeljini?

02.11.2022.
u 10:32

Lidl bi već sljedeće godine mogao otvoriti prve trgovine u BiH. 

Njemačka kompanija Lidl, koja je prošle godine registrirala svoju firmu u BiH, počela je izgradnju objekta u Bijeljini, kako smo objavili prije nešto više od mjesec dana.

U pitanju je lokacija pored nove autobusne postaje, na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića. Kao datum početka radova označen je 21. rujan, a izvođač je Tehnograd iz Tuzle. Objekt bi trebao biti izgrađen do travnja sljedeće godine.

Ova vijest odjeknula je u BiH, s obzirom na interes koji vlada za dolazak ovog njemačkog lanca, najvećeg u Europi.

No mnoge je zaintrigiralo zašto se Lidl odlučio prvi objekt graditi baš u Bijeljini. 

Kako su kazali sugovornici za portal BiznisInfo.ba, riječ je o slučajnosti. Osim toga, ističu da to ne znači da će ovaj objekt biti otvoren prije drugih, odnosno da će stanovnici Bijeljine kupovati u Lidlu prije stanovnika nekih drugih gradova.

Kako tvrde, Lidl će vjerojatno otvoriti desetak objekata širom BiH istovremeno.

– To što je prvo počela gradnja u Bijeljini je slučajnost. Jednostavno, tu su najbrže našli povoljnu lokaciju, a lokalna uprava bila je najbrža u izdavanju potrebne dokumentacije. To je jedini razlog – kazao je jedan sugovornik upoznat sa situacijom.

Ističe da Lidl sasvim sigurno neće otvoriti ovaj objekt prije drugih.

 – Taj objekt, I ako bude završen ranije, čekat će izgradnju drugih objekata. Istovremeno će otvoriti vjerojatno desetak lokacija koje će morati uključivati najveće gradove, poput Sarajevo, Banjaluke, Mostara… Osim toga, mora se izgraditi i druga infrastruktura, poput velikog distributivnog centra koji će vjerojatno biti negdje u blizini Sarajeva – otkriva.

U svakom slučaju, ako radovi budu tekli predviđenom dinamikom, Lidl bi već sljedeće  godine mogao otvoriti prve trgovine u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?