Odlučeno na jučerašnjoj sjednici Vlade SBŽ-a

Zaposlenima u javnom sektoru Vlada SBŽ-a će isplatiti 400 KM pomoći

12.01.2024.
u 15:24

Pomoć će se isplatiti svima u županijskim ustanovama, organizacijama i tijelima, osim izabranim dužnosnicima

- Svim zaposlenima u županijskim ustanovama, organizacijama i tijelima, osim izabranih dužnosnika, Vlada Srednjobosanske županije isplatit će 400 maraka jednokratne pomoći, dok je općinama preporučeno da naprave isto za svoje zaposlenike, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade SBŽ-a. Riječ je o mogućnost isplate pomoći radnicima koju je nedavno usvojila Vlada FBiH, a maksimalan iznos isplate je 2520 konvertibilnih maraka. Mjera je donesena nakon jučerašnjeg sastanka članova Vlade i načelnika općina, na kojem je zaključeno da će se razmotriti mogućnost isplate.

Županijski premijer Tahir Lendo kazao je kako je to trenutačno realna mogućnost.

- Nakon urađene analize, Vlada je donijela odluku i preporuku nižim tijelima vlasti da jednokratnu pomoć isplate u visini od 400 KM. To je trenutačna i realna mogućnost kad je županija u pitanju. Dali smo također nalog Zavodu zdravstvenog osiguranja da isto postupi prema zaposlenima u javnim ustanovama u zdravstvu - rekao je Lendo. Koordinator ministara HDZ-a BiH u Vladi Srednjobosanske županije Bojan Domić kazao je kako bi ovakvu socijalnu pomoć trebali dobiti ili svi ili oni najranjiviji.

- To je mjera koja je više socijalna, da se potpomogne standard zaposlenih u javnom sektoru. Ono što je, po mom mišljenju zamjerka, kod nas je oko 40.000 ukupno zaposlenih u županiji, ova mjera će se odnositi na 10 do 12 tisuća zaposlenih. Treba pokušati osigurati da nitko ne ostane bez toga. Što je s ostalim kategorijama, tipa nezaposlenih ili umirovljenika? Svaka ovakva socijalna pomoć treba doći ili do svih ili do onih najranjivijih - rekao je Domić. Inače, na sjednici se Lendo osvrnuo na aktivnosti u procesu provedbe ciljeva.

- Prioriteti Vlade Srednjobosanske županije za ovu godinu bit će projekti od interesa za županije i općine - kazao je u četvrtak nakon prve ovogodišnje sjednice županijske Vlade Lendo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?