Zaposleni u FBiH bi ponovno mogli dobiti pomoć do 2500 KM: Ovo su detalji

10.07.2024.
u 19:59

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine razmatra mogućnost donošenja nove uredbe o isplati pomoći od poslodavca, otkrio je federalni ministar financija Toni Kraljević.

Vlada FBiH je u prosincu donijela odluku da se iz proračuna FBiH izdvoje sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Proračuna FBIH.

Dodatno, Uredbom je omogućeno poslodavcima da bez plaćanja poreza na dohodak i doprinosa uposlenima mogu isplatiti iznos od 2520 KM.

U odgovoru na zastupničko pitanje federalnom zastupniku Admiru Čavaliću, ministar Kraljević je istaknuo da je navedena Uredba prestala važiti sa danom 30. lipnja 2024. te da će Vlada razmotriti donošenje nove.

 

8-2024-07-10-15-34-46-uredba.png

 

Fokus.ba

 

Kako je naveo, ako se ona donese, bila bi dio seta fiskalnih mjera koje kroz svoje programe rada planira provesti Vlada FBiH.

Kada je riječ o navedenoj uredbi koja tangira isplatu pomoći od poslodavaca, iz Udruga poslodavaca FBiH su u svibnju negodovali da nisu točno informirani o isplati odnosno nisu bili sigurni u pravno tumačenje Uredbe, piše Fokus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?