Ljubuški

Zanimljiva izložba umjetničkih rukotvorina

06.06.2016.
u 08:00

U Knjižnici Ljubuški upriličena je izložba rukotvorina ljubuških umjetnika. Uratke je izložilo 11 stvaratelja. Izložili su svoja zanimljiva djela - nakit, rad u drvetu, u sapunu, staklu, pletiva, slastice, decoupage (oslikavanja salvetama), ljetne sandale i drugo. Izlagači su bili jako zadovoljni što im se pružila prigoda pokazati i predstaviti svoje umjetničke kreacije koje su posjetitelji mogli i kupiti. Ivona Granić je majka petero djece, njezina već poznata marka (“brand”) su škrinjice, pod nazivom “Nonina škrinjica”.

- Uz detalje za kuću, okvire, škrinjice, ploče s molitvama, sad radim i nakit, ukrase za djecu i renoviram stari namještaj. Ponešto preko interneta prodam, uskoro ću otvoriti radnju - kaže Ivona. Srećko Brkić izrađuje rukotvorine od drveta. - Izložio sam nekoliko križeva, figure anđela i baru s rodama. Predstavio sam kako rode plešu u bari, upoznaju se, zbliže i na kraju nastaje potomstvo. Figure su ustvari nastale u prirodi, ja sam ih pronašao i doradio. Ovim se bavim oko 25 godina i dosad sam napravio oko tisuću komada različitih figura, objašnjava Srećko. Veselka Ereš izložila je svoj bogati ručni rad nastao pletenjem vunice. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?