zaštita na radu

Zakon štiti i zatvorenike koji za vrijeme služenja kazne rade u zatvorskoj radionici

13.02.2018.
u 09:00

Zakon o zaštiti na radu koji je u formi prijedloga utvrdila Vlada FBiH, uređuje prava, obveze i odgovornosti poslodavaca i radnika u vezi s provođenjem i poboljšanjem sigurnosti i zaštite zdravlja radnika na radu, kao i opća načela prevencije te sustav pravila sigurnosti i zaštite zdravlja na radu. Posebno je propisano očuvanje duševnog i tjelesnog razvoja mladih, zaštita žena od rizika koji bi mogli ugroziti ostvarivanje majčinstva, zaštita osoba s invaliditetom i profesionalno oboljelih od daljnjeg oštećenja zdravlja i umanjenja radne sposobnosti.

Vijeće za zaštitu na radu

Pravo na sigurnost i zaštitu zdravlja na radu imaju radnici i osobe koje su kod poslodavca na stručnom osposobljavanju ili su na prekvalifikaciji, dokvalifikaciji i stručnom usavršavanju, učenici i studenti na praktičnoj nastavi, kao i osobe koje sudjeluju u javnim radovima ili obavljaju volonterski rad...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?