Naslovnica Vijesti

Zakazana hitna sjednica Zastupničkog doma BiH

14. rujna 2018. u 17:42 0 komentara 265 prikaza

Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održat će se u ponedjeljak 17. rujna u Sarajevu s početkom u 12 sati, priopćeno je danas iz ove institucije.

Jedina točka dnevnog reda bit će Zahtjev Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku.

Istog dana, bit će održana i 73. sjednica Kolegija Zastupničkog doma.

Izaslanici Doma naroda PSBiH početkom tjedna su na sjednici usvojili izmjene Zakona o kaznenom postupku, a Zakon je trebalo mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakonskog rješenja, ali i da bi se sačuvao integritet pravosudnog sustava u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Dom naroda također je usvojio i zaključak kojim se traži od Zastupničkog doma PSBiH da ove izmjene Zakona razmatra po hitnoj zakonodavnoj proceduri.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.