velike količine pesticida

Zabranjen uvoz mandarina iz Turske

06.03.2019.
u 12:41

Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske je, zbog povećanog sadržaja pesticida, uvozniku sa sjedištem u Distriktu Brčko zabranila uvoz pošiljke mandarina podrijetlom iz Turske u količini od 20.400 kg.

“Na osnovi izvješća o laboratorijskoj analizi, koje je izdao Institut za vode Bijeljina, u analiziranom uzorku mandarine utvrđena je povećana prisutnost pesticida “Fenvalerat”, iznad vrijednosti propisanih pravilnikom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u i na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla”, precizira se u priopćenju Inspektorata.

Uvoznik je zatražio superanalizu koja je izvršena u “SP Laboratorij” Bečej, Srbija, kojom je potvrđena povećana prisutnost ostatka spomenutog pesticida, na osnovi čega je donesena odluka kojom je naloženo vraćanje sporne pošiljke pošiljatelju ili uništavanje pod nadzorom nadležnog inspektora. Ovo je treća pošiljka mandarina iz Turske kojoj je zabranjen uvoz u BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije